Rodeo Marha Fartőből Készült Francia Tatár Szarvasgombás Hollandi Mártással és Savanyított Zöldségekkel
Elkészítés:
Tatár elkészítése:
1. Vágd össze késsel finomra a marha húst és az összetevőket . Egy tálban keverd össze a darált marhahúst a mustárral, kapribogyóval, shalott hagymával, csemgeuborkával, petrezsellyemzölddel és olívaolajjal. Ízesítsd sóval és borssal, worchester szósszal és szardellával. Formázd kisebb pogácsákká a tálaláshoz.
Hollandi mártás elkészítése:
1. Gőz fölött keverd össze a tojássárgáját a citromlével, folyamatosan adagolva hozzá az olvasztott vajat. Amikor sima és sűrű, keverd bele a szarvasgomba-pürét, sót és borsot. Vagy használj kész hollandi szószt. Mi abban is tudunk segíteni.
2. Szűrd át a mártást, öntsd a habszifonba, és helyezz bele egy patront. Tartsd melegen.
Savanyított zöldségek:
1. Forrald fel az ecetet, vizet, cukrot és sót. Az ízesítéshez ajánlom a babérlevelet, kaukkfüvet a rozmaringot vagy akár a mustármagot is.Öntsd a keveréket a vágott zöldségekre, és hagyd állni legalább 1-2 órát. Használhatsz hagymaféléket,retket vagy karfiolt.