Savanyú káposzta veluté tökmag ropogóssal és konfitált liba zúzával
Elkészítés:
Savanyú káposzta veluté:
1. A vajon pirítsd meg a vöröshagymát és a fokhagymát.
2. Add hozzá a savanyú káposztát, és párold 5 percig.
3. Öntsd fel fehérborral, majd az alaplével, és főzd 20 percig, amíg a káposzta megpuhul.
4. Botmixerrel pürésítsd, add hozzá a tejszínt, és forrald fel. Ízlés szerint sózd, borsozd. A végén még hideg vajdarabokkal krémesíthetjük.
Konfitált liba zúza:
1. A liba zúzát fűszerezd sóval, borssal, és kakukkfűvel.
2. Helyezd kacsazsírba, és alacsony hőmérsékleten (90-100°C) főzd kb. 2-3 óráig, amíg teljesen puha lesz.
Tökmagropogós:
Nyújtsd ki a vajastésztát, vágd téglalapokra, és kend le felvert tojással. Szórd meg tökmaggal, kissé nyomkodd bele, majd süsd 200°C-on 12-15 percig, amíg aranybarnára sül. Tálalás előtt hagyd hűlni, hogy ropogós legyen.